Over RX Meals

Rx Meals staat voor verse en evenwichtige maaltijden. Ben je een gepassioneerd sporter/crossfitter, een zakenman/vrouw of heb je gewoon geen zin om uren in de keuken te staan maar je wilt toch gezond eten, laat Rx Meals dan deze klus voor jou klaren. Na een stevige training of na een zware dag op het werk is het belangrijk dat je de juiste voedingswaarden eet voor een optimaal herstel.

RX Meals stelt de maaltijden zo samen dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Daarbij bereidt RX Meals zijn maaltijden zonder kleurstoffen of bewaarmiddelen en wordt er zoveel mogelijk gekozen voor Belgische seizoensproducten.

Je voedt je lichaam op de juiste manier én je hebt tijd voor andere belangrijke dingen.

 

"In the zone" met RX

RX Meals zijn gebaseerd op het idee dat het behalen van een “hormonaal balans” via optimale verhoudingen van koolhydraten, eiwitten en vetten via maaltijden en snacks, de meest effectieve manier is om het lichaam te helpen met het verteren en het effectief gebruiken van het ingenomen voedsel.

Onze maaltijden dragen op deze manier bij tot een verhoging van ons algemene energieniveau en mentale en fysiek prestaties.

Kiezen voor RX Meals
is
kiezen voor de juiste balans

De 40:30:30 verhouding

De reden waarom het concept RX Meals werkt, is door de wisselwerking van het voedsel, de hormonen: insuline en glucagon, en andere hormoonachtige stoffen die ook wel bekend staan als eicosanoïden.

Wanneer het bloedsuikergehalte stijgt vanwege een overmatige consumptie van koolhydraat bevattend voedsel met een laag glykemische-index, geven de cellen in de alvleesklier het hormoon insuline af. Insuline instrueert de cellen in het lichaam daarna om het overtollige glucose in de bloedsomloop op te nemen en het op te slaan als ofwel glycogeen in de lever- en spiercellen, of als vet in de vetweefsels.

Wanneer het bloedsuikergehalte echter daalt, zullen weer andere cellen in de alvleesklier het hormoon glucagon afgeven. In tegenstelling tot insuline verteld glucagon de lever en spieren om glycogeen af te geven en het terug te converteren naar glucose zodat dit door het lichaam gebruikt kan worden. Als het glucosegehalte echter te laag blijft, zal het lichaam beginnen met het verbranden van de vetreserves voor energie.

 

Belangrijk om te weten

Koolhydraten stimuleren de productie van insuline terwijl eiwitten de productie van glucagon stimuleren. De wisselwerking tussen deze twee hormonen en het type voedsel dat wordt ingenomen dat de afgifte van deze twee hormonen beïnvloedt, speelt een belangrijke rol in het idee achter RX Meals.

De aanbeveling is daarom de juiste verhouding tussen koolhydraten en eiwitten en vetten te moeten hebben om zo het insulinegehalte in het bloed te reguleren en om zo, als gevolg hiervan, de geneigdheid van het lichaam om glucose op te slaan als vet te verminderen.

 

(H)Eerlijk en smaakvol

Wij geloven dat uw smaakpapillen de scherprechters zijn bij de quotering van een gerecht. Een maaltijd komt pas volledig tot zijn recht als alle smaaksensaties in balans liggen. Het resultaat van dit evenwicht ligt bij een proefondervindelijke zoektocht, waarbij extern veldwerk aangevuld wordt met interne research. Door continu de vinger aan de pols te houden en de eindgebruikers nauw te betrekken bij het smaakproces, ligt onze naam op ieders puntje van de tong.

100% smaakecht dankzij de ‘sous-vide’ kooktechniek

Het garen gebeurt in een luchtdichte folie speciaal bestemd voor voedingsbereiding in de vacuüm kooktechniek. Sous-vide koken is het koken van vacuüm verpakte producten in een waterbad of stoomoven op een constante lage temperatuur. Het belangrijkste voordeel is dat smaak en textuur van de ingrediënten optimaal blijft. Mede door het vacuüm verpakken blijven onze gerechten minstens 21 dagen goed in de koeling. Vlees, vis en gevogelte blijven heerlijk sappig en mals. Groenten behouden hun vitamines en smaak. Bovendien is het resultaat verbluffend en moet je er als verantwoordelijke in de grootkeuken nauwelijks naar omkijken.De bereiding gebeurt dan ook strikt volgens de vooraf vastgestelde receptuur.

RX Meals gaat enkel voor kwaliteit

Wie kiest voor RX Meals, kiest voor kwaliteit. Een product dat je niet zomaar in de supermarkt vindt. Daarom hanteren wij steevast een aantal kwaliteitscriteria zodat al onze producten voldoen aan onze strenge eisen en die van onze klanten. Onze nadruk ligt daarbij vooral op het brengen van uitgebalanceerde maaltijden, zonder kleurstoffen en toegevoegde waarden en werken wij zoveel mogelijk met streek- en seizoensgebonden ingrediënten. Bovendien is elk product in ons aankoopproces traceerbaar. Wij werken onder de zeer strikte normen van de voedselveiligheid en met hoogstaande technologie voor zowel de bereiding van de gerechten als de verpakking ervan.

Wij zijn trots op onze kwaliteitsproducten en blijven innoveren om de beste kwaliteit te blijven garanderen. Nu en in de toekomst.